CASSINA

Opgericht in 1927 door Cesare en Umberto Cassina in Meda, Italië, lanceerde Cassina in de jaren 1950 industrieel design in Italië, gebaseerd op een totaal vernieuwende aanpak die de overgang markeerde van ambachtelijke productie naar massaproductie. Met een mentaliteit gericht op onderzoek en innovatie, combineert Cassina technologie en langdurig ambachtelijk vakmanschap.

Met de I Maestri Collectie herinterpreteert Cassina de iconische modellen van de grootste architecten van de 20e eeuw, waarin de beroemde stukken van Le Corbusier, Pierre Jeanneret, Charlotte Perriand, Charles Rennie Mackintosh, Gerrit Thomas Rietveld, Franco Albini, Frank Lloyd Wright, Marco Zanuso, Ico Parisi en Giacomo Balla opnieuw worden bekeken met het grootste respect voor het oorspronkelijke ontwerp en bijgewerkt met behulp van de nieuwste technologische ontwikkelingen.

Cassina is ook vereerd om samen te werken met de toonaangevende internationale hedendaagse ontwerpers, waaronder Gaetano Pesce, Piero Lissoni, Rodolfo Dordoni, Philippe Starck, Ronan & Erwan Bouroullec en de art director van het bedrijf, Patricia Urquiola.

Start typing and press Enter to search