Le Corbusier

Le Corbusier

Le Corbusier schreef: ‘Een nieuwe term heeft het oude woord meubels vervangen, dat stond voor traditie en beperkt gebruik. Die nieuwe term is “uitrusting”.De meubels van het huis waren voor Le Corbusier ‘human-limb objects’, met andere woorden een uitbreiding van het menselijk lichaam. Deze objecten zijn in proportie met onze ledematen en aangepast aan onze bewegingen. Zij hebben een gelijke schaal en passen in een module. Deze nieuwe huiselijke uitrusting, die niet lang meer is gemaakt uit hout maar uit metaal, wordt gemaakt in fabrieken die gewoon zijn kantoorinrichting te vervaardigen. Samen met Perriand onderscheidde Le Corbusier vier verschillende wijzen van zitting, elk leidend tot een bijzonder stoeldesign.

De LC2 is misschien wel de meest gekende design klassieker van Le Corbusier. Het werd voor het eerst gepresenteerd in 1929, en nog steeds is het erg geliefd. Cassina maakt deze klassieker op de authentieke manier met de oorspronkelijke vorm en maten zoals die indertijd werd ontworpen.

Naast de 1-zits bank is er ook en 2- en 3 zitsbank verkrijgbaar. Je kan de banken krijgen in leder of stof, het frame in verschillende kleuren of in glanzend chroom of mat zwart.

De LC4 is een zalige relaxfauteuil en staat gekend als de Chaise Longue. Het werd ontworpen in 1928. Verkrijgbaar in leder of paardehuid.

 

 

Blader door onze collectie

Start typing and press Enter to search